Lad nyhenviste patienter selv tage direkte kontakt til private tilbud uden om patientkontoret, foreslår gruppeformand for Venstre i Region Midtjylland, Anders G. Christensen.
Patienternes ventetider er uacceptable. Lad os gøre noget nu

Lad os ikke vente sommeren over med at gøre noget ved de uacceptable ventetider på undersøgelse og behandling, som henviste patienter i Region Midtjylland for tiden mødes af.

Skribent

Anders G. Christensen

Anders G. Christensen

Gruppeformand for Venstre i regionsrådet i Region Midtjylland

Og lad os aflaste de hårdtarbejdende medarbejdere i patientkontoret, som dagligt kæmper for at skaffe frustrerede borgere plads længere fremme i køen til andre hospitaler og private tilbud. 

Ikke til efteråret, når personalet er tilbage fra sommerferie, men nu. Inden ventetiderne for patienterne bliver endnu længere, og arbejdet på og omkring hospitalerne er endnu mere presset, mens man kører på feriebemanding.

Region Syddanmark har en velfungerende løsning; en såkaldt selvhenvenderordning. Her kan nyhenviste patienter selv tage direkte kontakt til private tilbud uden om patientkontoret, når de på deres indkaldelsesbrev fra regionen kan se, at de er berettigede til et håb om hurtigere hjælp, stadig på regionens regning. Ordningen fremmer borgernes handlemuligheder og aflaster patientkontorets medarbejdere. 

Den ordning kan vi i Region Midtjylland tage til os og sætte i værk her og nu, hvis vi vil.

Venstre har derfor bedt om, at regionsrådet sætter muligheden på dagsordenen og tager fat allerede på sit næste møde i dag, onsdag den 22. juni.

Tiden er ikke til snak og drøftelser, men til beslutninger og handling.

Say something here...
You are a guest ( Sign Up ? )
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Be the first to comment.