Indfør best practice på hospitalerne

Før sommerferien kom det frem, at en række patienter i Region Midtjylland havde fået foretaget amputationer af deres ben, selv om det formentlig ikke havde været fagligt nødvendigt, og nu er det netop kommet frem, at Region Sjælland er den region i landet, hvor der er flest benamputationer. 

Behandling af senfølger efter kræft er tilfældig og afhængig af bopæl

Klinik for Senfølger efter Kræft i Bækkenorganerne og Det Nationale Forskningscenter for Senfølger efter Kræft i Bækkenorganerne har med deres banebrydende indsats i forskning, udredning og behandling af senfølger efter kræft i bækkenorganerne, spillet en altafgørende rolle for udviklingen på området.

Nej, PROPA undergraver ikke videnskaben – vi vil redde liv

I en artikel i Sundhedspolitisk Tidsskrift og på Propatienter beskriver Professor Michael Borre PROPA (Patientforeningen for prostatakræft) som nogen, der ikke vil høre på hans begrundelser for at afvise, at alle danske mænd over 50 år bør have ret til en undersøgelse for prostatakræft.

Sårbarhed smitter, når ikke vi ser den

En HIV-patient sagde til mig, da han skulle starte medicinsk behandling for sin kroniske infektion: Hvorfor skal jeg tage din medicin, når ikke den løser mine problemer?

Amputations-skandalen hviler på regionsråds-formanden

Rapporten "Analyse af karkirurgien i Region Midtjylland" er rystende læsning. Rapporten viser en tydelig mangel på ledelse med fokus på det karkirurgiske område, når patienter på hospitaler i Region Midtjylland i årevis har risikeret at få amputationer, som ikke var nødvendige.