Du har nu reelt to muligheder, Anders Kühnau

Du er nået til breaking point, Anders Kühnau. Regionshospitalet og de praktiserende læger i Silkeborg har de seneste fire år i et unikt samarbejde - ved at tilbyde de praktiserende læger at udskifte røntgen af lungerne med den langt bedre lavdosis CT-skanning - skabt de bedste resultater for lungekræftudredning i landet.

Vi har handlet rettidigt på retningslinjer om lungekræft

I et debatindlæg fremgår det, at Sundhedsstyrelsen den 28. februar 2020 skulle have meldt en ny fortolkning ud, når det gælder kriterier for at henvise borgere til lungekræftpakker. Og at Region Midtjylland har undladt at handle på den viden ved ikke at meddele dette til hospitalerne i regionen.

Læger behandler kronikere blindt efter kogebøger

I Danmark fokuserer lægerne på at følge vejledninger/guidelines for, hvilken medicin og i hvilke doser, der skal bruges. Vejledningerne kan være skrevet i samarbejde med førende læger fra andre lande eller kan være lokale, dvs. skrevet specielt til Danmark.

Bedre ernæring sænker dødelighed og behov for intensiv terapi

I disse bekymrende coronatider vil jeg gerne komme med et positivt indlæg. Vi kan nemlig med nogle relativt simple håndgreb sænke dødeligheden for vores indlagte patienter, sænke behovet for behandling på intensiv afdeling (hvilket specielt i denne tid er meget væsentligt), og på samme tid sparer det faktisk penge.

Fredberg, jeg melder pas på dit forsøg på at gøre faglig strid politisk

Kære Ulrich Fredberg. Som svar på dit læserbrev af 13. oktober vedrørende eventuelt brug af lavdosis-CT kan jeg oplyse, at jeg har opfordret sundhedsministeren til at bede Sundhedsstyrelsen om at udarbejde en samlet vejledning for, hvornår der skal anvendes henholdsvis røntgen, lavdosis-CT, ultralyd og højdosis-CT ved undersøgelse af lunger og brystkasse.

Fem års overlevelse lukker døren til scanneren

Hvis du som kræftramt er så heldig at overleve i fem år uden at være erklæret terminal, stopper al kontrol, og du udskrives af enhver kræftpakke – så efter fem år i systemet må du klare dig selv, igen.

Endnu en gang træffes besynderlig beslutning på stofskifteområdet

Der blev i oktober 2018 afsat fem mio. kr. til medicinsk forskning i stofskiftet. Dette var et resultatet af en politisk aftale mellem regeringen og Dansk Folkeparti om finansloven for 2018 om en sundhedspulje til højt prioriterede indsatser på sundhedsområdet.

Er det en myte, at læger ikke vil tale om medicinsk cannabis?

Som en af de få speciallæger i almen medicin, der udskriver medicinsk cannabis, bemærkede jeg det naturligvis, da en række patientforeninger for nylig offentliggjorde en undersøgelse om danske patienters holdninger til og erfaringer med cannabis som medicin.

  • 1
  • 2