Alvorlige konsekvenser af styrelses urealistiske anbefalinger

Lungekræft en er af de hyppigste og alvorligste kræftsygdomme, der rammer knap 5.000 patienter årligt i Danmark, hvoraf ca. 3.700 dør. Tidlig diagnostik er helt afgørende for prognosen.  

Syge borgere skal ikke acceptere Sisyfos-arbejde

I den græske mytologi fortælles der om en sagnkonge ved navn Sisyfos. Han blev efter oprør imod guderne straffet med et evigt ophold i underverdenen.

Prostatakræft-foreningens argumenter holder ikke vand

Den 10. august 2022 fremsendte Prostatakræftforeningen (PROPA) et åbent brev til sundhedsminister Magnus Heunicke (Soc.), som advokerer for et politisk initiativ, der sikrer, at mænd i alderen 50-70 år tilbydes tidlig opsporing af prostatakræft, såfremt de ønsker det. 

Sundhedsvæsenet står ved en skillevej og kræver nytænkning

Behovet for sundhedsydelser i en befolkning er i princippet uudtømmeligt. Alle forventer evig sundhed defineret som fravær af sygdom samtidig med, at den medicinske udvikling har givet os helt nye muligheder.

Vi skal tænke og arbejde mere på tværs af fagligheder

Det er ikke endnu en klassisk klinisk konference i din kalender, når Danske Kræftforskningsdage løber af stablen den 25. og 26. august. Dagene er unikke, fordi de samler hele kræftområdet under ét tag – både forskeren, sygeplejersken, psykologen, diætisten og lægen er med.

Tak til professorerne, men...

Det er rigtig godt at høre, at der er enighed om, at det i sidste ende er den enkelte mand, der bestemmer. Det har fremgået af "dialogpakken" i mere end 10 år, men det er dejligt at få slået fast, at sådan er det.

Dansk Råd for Genoplivning bør sikres med offentlige midler

En målrettet og mangeårig indsats har gjort, at Danmark ligger helt i top internationalt i forhold til overlevelsen efter hjertestop og antallet af borgerne, der træder til med hjertemassage ved hjertestop.

Nej, PROPA undergraver ikke videnskaben – vi vil redde liv

I en artikel i Sundhedspolitisk Tidsskrift og på Propatienter beskriver Professor Michael Borre PROPA (Patientforeningen for prostatakræft) som nogen, der ikke vil høre på hans begrundelser for at afvise, at alle danske mænd over 50 år bør have ret til en undersøgelse for prostatakræft.

Indfør best practice på hospitalerne

Før sommerferien kom det frem, at en række patienter i Region Midtjylland havde fået foretaget amputationer af deres ben, selv om det formentlig ikke havde været fagligt nødvendigt, og nu er det netop kommet frem, at Region Sjælland er den region i landet, hvor der er flest benamputationer.