Behandling begynder i dag allerede i ambulancen. Et styrket ambulanceberedskab vil være det mest effektive og langt billigere end et to-cifret antal nærhospitaler, mener forhenværende medlem af regionsrådet i Region Hovedstaden, Torben Kjær.
Mere effektivt end dyre nærhospitaler: Styrk ambulance-beredskab

Sundhedsvæsenet forandrer sig til, at vi har færrre hospitaler end tidligere med de bedste specialister og det bedste udstyr. Flere mener, at det giver utryghed for borgerne, at der bliver længere til hospitalerne.

Skribent

Torben Kjær

Torben Kjær

Forhenværende medlem af regionsrådet i Region Hovedstaden

Tidligere blev man hentet af ambulancen, og behandlingen begyndte – ud over førstehjælp – når den ankom til hospitalet. Det har forandret sig markant, hvor livreddende behandling i dag begynder i stuen, når ambulancen er fremme hos borgeren.

Trygheden sikres ved et effektivt ambulanceberedskab med veluddannet personale, der kan være hurtigt fremme hos borgerne. Man kan med andre ord sige, at hospitalet ligger så langt væk, som det tager ambulancen at nå frem til borgeren, og det kræver et effektivt ambulanceberedskab.

I stedet for al den snak om dyre nærhospitaler mellem klokken 8 og 16, bør man sikre et ambulanceberedskab landet over, som kan være hurtigt fremme hos borgerne, og at man sikrer redderne ordentlige arbejdsvilkår, hvor de kan holde deres pauser og ikke som i dag på døgnvagt kører op til 16 timer i streg og ikke kan afvikle deres ferie, fordi der mangler personale.

Et styrket ambulanceberedskab styres bedst fra de enkelte regioner, der kan tage lokale hensyn, mens Folketingets opgave er at sikre økonomien til det. Det vil være det mest effektive og langt billigere end et to-cifret antal nærhospitaler, der også skal bemandes og udstyres, selv hvis man risikerer, at reddere ind imellem sidder og læser avis mellem turene. Pris tillægges desværre så høj betydning ved udbud, at chaufførerne presses til det yderste, og ambulanceberedskaber drosles ned. Det er en høj pris at betale for borgerne og sundhedsvæsenet.

Say something here...
You are a guest ( Sign Up ? )
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Be the first to comment.