• Dansk Selskab for Almen Medicin (DSAM) og Anne Bülow-Olsen har i nogle måneder haft en debat om den danske interaktionsdatabase, som Anne Bülow-Olsen ikke finder tilstrækkeligt opdateret -– der er stadig uhensigtsmæssige og farlige interaktioner mellem medicintyper, som ikke er angivet. DSAM har drøftet sagen, skriver formand for DSAM, Bolette Friderichsen.

Faglig dømmekraft handler ikke kun om evidens

Tak til Anne Bülow for at deltage i debatten. Jeg er ikke sikker på, at vi er så uenige, når det kommer til stykket. Forskningsmæssig evidens er bestemt et betydningsfuldt ben i den kliniske beslutningsproces, men kan ikke stå alene.

Skribent

Bolette Friderichsen

Bolette Friderichsen

praktiserende læge og formand for Dansk Selskab for Almen Medicin (DSAM)

Forskning har i sin natur kikkertsyn: For at kunne sige noget sandt, skal man standardisere forsøgsbetingelserne, for eksempel ekskludere forskellige patientgrupper. Men virkeligheden er altid mere kompleks end forsøgsbetingelser. Det gør, at man sjældent kan bruge forskningsviden som eneste rettesnor.

Der er OGSÅ brug for de andre to ben i evidenstrekanten: Lægens erfaring og patientens præferencer er lige så nødvendige elementer i den faglige dømmekraft.

  • Oprettet den .