På Københavns Rådhus har socialdemokraterne længe efterspurgt en legalisering af hash – i første omgang på forsøgsbasis. Venstre har dog været imod - indtil nu. For i et interview med Berlingske fortæller Venstres gruppeformand i København, Louise Theilade Thomsen, at partiet godt vil have en forsøgsordning. Det er et rent stunt, mener Finn Rudaizky, medlem af Region Hovedstaden og Borgerrepræsentationen i København for DF.
Venstre i København er helt ude i hampen

Venstre på Københavns Rådhus er formentlig bange for, at rampelyset i det blodrøde København spærrer for Venstres såkaldte borgerlige budskaber. Venstre har derfor besluttet at gå i fortroligt samarbejde med Enhedslisten, SF og socialdemokraterne.

Skribent

Finn Rudaizky

Finn Rudaizky

medlem af Region Hovedstaden og Borgerrepræsentationen i København for DF

Samarbejdet går bl.a. ud på, at forsøge at få en legalisering af hash, hvor hashen skal sælges fra statskontrollerede salgssteder.

“Så kan alle være sikre på, at kvaliteten er i orden”, siger Venstres gruppeformand Louise Theilade Thomsen.

Forslaget fremsættes snart i Borgerrepræsentationen, men meget borgerligt er der nu ikke i det forslag, som Venstres folketingsgruppe iøvrigt er imod.

Venstre i København har formentlig vurderet, at der er stemmer i forslaget. At det så ikke har en kinamands chance for at blive vedtaget i Folketinget, er Louise Theilade Thomsen og hendes Venstre gruppe på rådhuset selvfølgelig helt klar over. Og det tror jeg faktisk, at hun er glad for. Det vil nemlig ikke se kønt ud i Venstre med en konflikt mellem Venstre i Folketinget og i Borgerrepræsentation.

Dansk Folkeparti støtter kommunens gode indsats for, at bl.a. unge mennesker ikke skal falde ud af deres uddannelsesforløb på grund af misbrug af hash. Men, det er dobbeltmoralsk samtidig at ville snige en legalisering af hash ind af bagvejen. Det skaber tvivl om kommunens egentlige målsætning i relation til unge under uddannelse.

Sundhedsmyndighederne har utvetydigt erklæret hash som såvel sundhedsskadeligt som vanedannende. Derfor vil ingen regering i Danmark, hverken rød eller blå, frigive hash. Det, der foregår i København, er derfor et ren stunt. Et forskud på den kommende valgkamp, hvor Venstre i hovedstaden signalerer, at der rent faktisk er to synspunkter om hash i Venstre. Den i København og så en anden Venstre-hash politik i Folketinget. Det er ikke alene utroværdigt, men meget forvirrende. Ja, det er faktisk helt ude i hampen.

Say something here...
You are a guest ( Sign Up ? )
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Be the first to comment.