Hvad betyder brudt valgløfte om flere sygeplejersker?
- Hvilke konsekvenser får det for Region Hovedstadens funktioner efter nyheden om endnu færre nye sygeplejersker i de kommende år, skriver medlem af regionsrådet, Finn Rudaizky (DF).
Forsinkelser og udsættelser af behandlinger og operationer i Region Hovedstaden har i høj grad være foranlediget af mangel på sygeplejersker.
Skribent
Finn Rudaizky
Medlem af Sundhedsudvalget, Region Hovedstaden for DF
Dansk Folkeparti har derfor set positivt på, at den tidligere regering havde som målsætning at skaffe yderligere 1.000 nye sygeplejersker i hele Danmark.
Løftet var iøvrigt et af Socialdemokratiets valgløfter før forrige folketingsvalg i 2019. Desværre er løftet på ingen måde indfriet. Det er tværtimod gået den anden vej. Den nuværende regerings største parti har netop tilkendegivet, at man tilbagekalder sit valgløfte om 1.000 flere sygeplejersker.
Til DR siger sundhedsordfører Flemming Møller Mortensen (Soc.): "Den nye regering har sat sig nogle pejlemærker, nogle mål, som er, at den vil knokle for at få mere sundhedsfagligt personale. Den gamle målsætning var den tidligere regerings målsætning".
Nye tal fra Sundhedsdatastyrelsen viser ifølge DR, at der er 541 færre sygeplejersker i dag, end da Mette Frederiksen tiltrådte som statsminister i 2019. Hvor der i tredje kvartal 2019 var 35.483 sygeplejersker, viser de seneste tal fra tredje kvartal 2022, at der nu er 34.942 sygeplejersker ansat på de offentlige sygehuse.
I den konkrete anledning ønskes en drøftelse i regionsrådet om hvordan en sådan meddelelse kommer til at indvirke på Region Hovedstadens aktiviteter, hvor sygeplejersker er en vigtig og nødvendig medspiller i behandling af borgerne.Vil valgløftets tilbagetrækning komme til at betyde længere ventetid, og hvilke muligheder har Region Hovedstaden for selv at løse nogle af de problemer, som nu yderligere opstår?
Det vil jeg og DF have svar på. Derfor har jeg taget det på dagsordenen til regionsrådsmødet den 31. januar.
- Oprettet den .