Det bør være et krav, at vi alle tager stilling til organdonation, mener Venstre-politikerne Ulrich Fredberg og Anders G. Christensen.
Vi skal alle tage stilling til organdonation

Et to-cifret antal danskere dør hvert år, mens de står på venteliste til en organdonation. Organdonationer kan både redde liv og sikre en langt bedre livskvalitet for syge borgere.

Skribenter

Ulrich Fredberg

Ulrich Fredberg
medlem af regionsrådet i Region Midtjylland for Venstre


Anders G. Christensen

Anders G. Christensen
Venstres spidskandidat til regionsrådsvalget i Region Midtjylland

Alt for få danskere, der pludselig dør, har taget stilling til, om de ønsker at donere organer til at redde andres liv og livskvalitet. Det bringer de efterladte i en svær situation, når de skal tage stilling til, om et nyligt afdødt familiemedlem eller barn skal være organdonor.

Vi har også hørt efterladte fortælle, at det i en svær tid, hvor nærmeste familiemedlemmer er døde, har været en lille trøst, at afdødes organer har reddet andres liv.

Det skal naturligvis være helt frivilligt, om man vil være organdonor eller ej. Men det bør være et obligatorisk krav, at vi alle tager stilling og svarer enten ”ja” eller ”nej” (eller ”ved ikke”) til organdonation. Stillingtagen bør ske, når man bliver 18 år og er gammel nok til at have kørekort.

Vi mener derfor, at den tidligere vedtagne folketingsbeslutning fra 12. juni 2008 om, at ”alle personer, der er fyldt 18 år og myndige, bliver bedt om at oplyse deres personlige standpunkt med hensyn til spørgsmålet om organdonation”, aktiveres snarest muligt.

Samtidig undres vi over, at det ikke er sket for længst.

Say something here...
You are a guest ( Sign Up ? )
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Be the first to comment.