Prostatakræft-foreningens argumenter holder ikke vand

Den 10. august 2022 fremsendte Prostatakræftforeningen (PROPA) et åbent brev til sundhedsminister Magnus Heunicke (Soc.), som advokerer for et politisk initiativ, der sikrer, at mænd i alderen 50-70 år tilbydes tidlig opsporing af prostatakræft, såfremt de ønsker det. 

Regionsrådsformand i uheldig dobbeltrolle

Dansk Selskab for Patientsikkerhed har fået ny formand. Formand for Region Hovedstaden Lars Gaardhøj (Soc.) er helt sikkert et sagligt valg. Han har vist, at han virkelig mener noget med at ville gøre noget for den enkelte patient.

Vi skal alle tage stilling til organdonation

Et to-cifret antal danskere dør hvert år, mens de står på venteliste til en organdonation. Organdonationer kan både redde liv og sikre en langt bedre livskvalitet for syge borgere.

Problematisk etisk analyse af genterapiers samfundsbesparelser

Professor i sundhedsøkonomi Jakob Kjellbjerg undrer sig ifølge en artikel på Sundhedspolitisk Tidsskrift over, at Liselott Blixt (DF) i en forespørgselsdebat om genterapier har efterlyst, at Medicinrådet i højere grad anlægger et helikopterperspektiv på nye genterapier.

Tag Manualen af plakaten, Det Kongelige Teater!

Jeg fyldes med lige dele bekymring og forargelse over, at Det Kongelige Teater vælger at opsætte en opera baseret på Svend Lings’ selvmordsmanual.

Win-win med gentest i sundhedsvæsenet

Generne bestemmer alle funktionerne i vores krop. Generne afgør også, om de enzymer, som nedbryder vores medicin, arbejder hurtigt eller langsomt. De fleste mennesker har medicinnedbrydende enzymer, som arbejder et sted midtimellem, og det er dem, medicinen passer bedst til.

Børnene græder, og pulsen stiger til maksimale værdier

Kenneth JensenDansk Anæstesiologisk Selskab (DASAIM) blev 18. september 2020 kritiseret i Weekendavisen under titlen ”Uvidenhed og politiske motiver” for at have forladt en arbejdsgruppe under Styrelsen for Patientsikkerhed (STPS), der havde til formål at revidere vejledningen for rituel omskæring af drengebørn i Danmark.