Omsorgschef i Randers Kommune, Lene Jensen, svarer her på den kritik, som Stefan Engelsfelt kom med 25. marts. For ham var det en meget lang kamp at sikre sin terminalt kræftsyge mor tilstrækkeligt smertedækning.
Borgers oplevelser med terminalt kræftsyg mor gør indtryk

Kære Stefan Engelsfelt. Jeg har læst din kronik bragt på Sundhedspolitisk Tidsskrift (og Sundhedstinget,red.). Din beskrivelse af forløbet gør indtryk, og vi vil gerne tage din oplevelse med videre som input til det løbende arbejde med at udvikle samarbejdet med regionen.

Skribent

Lene Jensen

Lene Jensen

Omsorgschef i Randers Kommune

Det er en fælles opgave i sundhedsvæsenet at sikre koordinering, så både patienter og pårørende får et helhedsorienteret og sammenhængende forløb. Og jeg er ked af at læse, at det ikke er sådan, du har oplevet det.

Når man bliver pårørende til en alvorligt syg, står man i en svær situation, fordi man selvfølgelig også selv er følelsesmæssigt ramt. Det er samtidig meget forskelligt, hvor meget man som pårørende gerne selv vil stå for, f.eks. i forhold til dialogen mellem hospital og praktiserende læge. Nogle ønsker at være meget aktive. I andre tilfælde ønsker den pårørende, at sygeplejen eller lægen tager over, og derfor er det afgørende at få styr på rollefordelingen, som også kan skifte undervejs. Det er en svær balancegang, som sundhedsvæsenet konstant arbejder på at blive bedre til. Og det kunne have været bedre i dit tilfælde.

Jeg vil samtidig gerne beklage den oplevelse, du har haft i forhold til ernæring. Når en person bliver terminalt syg, og livets afslutning nærmer sig, er det naturligt, at appetitten bliver mindre, og at mad- og væskeindtag derfor også nedsættes. I de tilfælde er der en ernæringsspecialist tilknyttet forløbet. Vi er kede af, at du ikke har oplevet det optimalt og vil tage det med os.

Vi er glade for, at du er taknemmelig for den hjælp, du har fået af sygeplejen i Randers Kommune. Men det ændrer naturligvis ikke ved, at du står tilbage med en masse undren og frustrationer. Du er meget velkommen til at kontakte os, hvis der er spørgsmål, du gerne vil have afklaret og/eller gerne vil tale forløbet igennem med os. Derudover vil vi som nævnt tage din oplevelse med i den løbende dialog, vi har med regionen om vores samarbejde. 

Tak for, at du tog dig tid til at skrive dit indlæg.

Say something here...
You are a guest ( Sign Up ? )
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Be the first to comment.