Der mangler anbefalinger for sex under epidemien

Som tidligere beskrevet i kan coronavirus registreres i kloakkerne, og målingen har vist sig at være en effektiv metode til at forudsige antallet af smittede. Coronavirus findes i mave-tarmkanalen og dermed i afføringen, efterfølgende i spildevandet.

Behov for indsats mod fedme- og sygdomsepidemien nu

Marie RaesHvordan kan vi holde os sunde i en syg verden? Det moderne fødevareudbud bevæger sig længere og længere væk fra naturlig, sund og nærende mad, og myndighederne fokuserer mere på fødevareindustriens produktudbud og markedsføring end på danskernes adgang til naturlige råvarer.

Coronaepidemien handler ikke om QALY og sundhedsøkonomi

Flere sundhedsøkonomer og andre debattører har kastet sig ud i forskellige vurderinger af, hvor meget vi som samfund kan og skal ofre for at redde nogle ”få tusinde menneskeliv” under coronakrisen.

Sundhedsstyrelsens konklusion om mundbind er fejlagtig og tendentiøs

Det er intuitivt forståeligt og veldokumenteret, at et mundbind nedsætter mængden af sekret, der udsendes fra luftvejene. Covid-19 spredes bl.a. gennem spyt og fine partikler (aerosol) fra luftvejene under host, nysen, vejrtrækning og tale.

Varigt vægttab – er det overhovedet muligt?

Inge VindingDer synes at have udviklet sig en slags konsensus blandt fagfolk om, at det nærmest er umuligt for folk til at holde vægten efter et vægttab, og at det derfor ikke nytter at få overvægtige til at tabe sig. Men holder den konklusion? Hvilket grundlag bygger den på?