Sundhedsvæsenet står ved en skillevej og kræver nytænkning

Behovet for sundhedsydelser i en befolkning er i princippet uudtømmeligt. Alle forventer evig sundhed defineret som fravær af sygdom samtidig med, at den medicinske udvikling har givet os helt nye muligheder.

Hvis sundhedssystemet i Danmark ikke går forrest, hvem gør så?

Sundhedsvæsenet er en af grundstenene i vores velfærdssamfund. Som borgere i et af verdens rigeste lande med et tilmed højt skattetryk har vi en forventning om at blive tilbudt den bedste behandling, hvad enten vi er født med en lidelse eller går hen og bliver syge. 

10-årig psykiatriplan: Hvad skete der med de seneste psykiatriplaner?

Kamilla PedersenI den kommende tid påbegynder regeringen arbejdet med en plan, der for de næste ti år skal løfte psykiatrien. I Psykiatri-Listen (PL) glæder vi os til samarbejdet mod en værdig psykiatri for alle.

Overlæge på intensiv: Sådan kan slutspillet for covid-19 se ud

Marts 2020 var begyndelsen på et lockdown af det danske samfund ud fra et såkaldt 'ekstremt forsigtighedsprincip', hvor en lang række restriktioner for almindelig adfærd og lukning af mange kulturinstitutioner, skoler, hoteller og restauranter så dagens lys med en omdefinering af coronavirus som 'samfundskritisk' for at have lovhjemmel til disse vidtrækkende indgreb.

Faren for fordummelse - en bivirkning ved kunstig intelligens

Klikket på musen er i stadig højere grad blevet et fagligt alternativ til at gnide på Aladdins lampe og fremtrylle det, som der førhen kun kunne drømmes om. Magien mærkes i brugen af kunstig intelligens (AI) og er blevet uundværlig, fordi den har slået døren op til både aflastning og opkvalificering.