Skip to main content

Skal syge mennesker ved juletid igen vente i timer på 1813?

  • Syge mennesker, forældre til syge børn og andre som har brug for lægehjælp, plejer at vente mange timer på at få kontakt til akuttelefonen 1813 i juledagene. Det må være slut nu, mener Finn Rudaizky (DF), som rejser sagen i regionsrådet.

Akuttelefonen 1813 har hvert eneste år siden etableringen har haft alvorlige problemer med betjening af Region Hovedstadens borgere ved juletid.

  • Oprettet den .

Jo, vi kan fjerne ventelister og få genskabt arbejdsglæden i sundhedsvæsenet

  • Fem regioner og dermed fem ”kongeriger” betyder femdobbelte administrationsudgifter, dårligere koordinering og ulighed for borgerne, mener overlæge Niels Bentzon. Han mener, at løsningen på sundhedskrisen kan løses ved at nedlægge regionerne, skabe professionelle sygehusledelser og en national digitaliseringsløsning, som bør omfatte både sygehusene, primærsektoren og den kommunale pleje. Og så bør vi stoppe med at forgylde privathospitalerne, skriver han.

Et af den nyligt overståede valgkamps hedeste emner var sygehusenes problemer: Psykiaterne laver private sygehuse (reference 1), hundredvis af læger udvandrer til privathospitalerne (2) eller går tidligt på pension, og sygeplejerskerne tager også til privatsygehusene, til Norge eller ud i industrien etc. 

  • Oprettet den .

Alvorlige konsekvenser af styrelses urealistiske anbefalinger

  • Håndteringen af lavdosis-CT-sagen er blevet kaldt den største forvaltningsskandale i regionernes historie, skriver Agnete Hedemann Nielsen og Ulrich Fredberg i denne kronik, hvor de gennemgår sagen og kommenterer de divergerende meldinger, der efter sommerferien er kommet fra henholdsvis Danske Regioner/PLO og Sundhedsstyrelsen.

Lungekræft en er af de hyppigste og alvorligste kræftsygdomme, der rammer knap 5.000 patienter årligt i Danmark, hvoraf ca. 3.700 dør. Tidlig diagnostik er helt afgørende for prognosen.  

  • Oprettet den .

Fremtidige bedre tal for 1813 er tynd cellofan og vildledning

  • 21. juni skal man i regionsrådet i Region Hovedstaden behandle ændrede servicemål for akuttelefonen 1813. Men forslaget går slet ikke ud på at hjælpe borgerne, men er blot en selvhjælp til "uheldige" politikere, mener Dansk Folkepartis Finn Rudaizky. Man fører borgerne bag lyset ved at få registreret kortere ventetider, fordi servicemålet ændres fra tre til fem minutter, skriver han.

Den gode gamle akut-lægevagt i Region Hovedstaden var meget populær hos borgerne. Der kunne man altid komme til at tale med en læge, hvilket for mange var en stor tryghed.

  • Oprettet den .

Kühnaus solo-planer

  • Regionsformand Anders Kühnau (Soc.) kører soloridt i håndteringen af amputations-skandalen, mener gruppeformand for Venstre i Region Midtjylland, Anders G. Christensen. "Det ville være klædeligt for demokratiet - og for regionsrådsformanden selv – at inddrage hele regionsrådet i løsningen," skriver han.

Ulykkelige amputationer, som rettidig omhu kunne have forhindret, er for vigtig en sag til at fortsætte det politiske sololøb, som regionsrådsformand Anders Kühnau praktiserer.

  • Oprettet den .

Kortere ventetider for forskerne. Nu.

  • Udvikling af forskningsstrategien i Region Hovedstaden er ikke blot store tanker om retning. Det er også et spørgsmål om rammebetingelser for forskerne. Det handler for eksempel om kortere ventetider. Det siger medlemmerne af Regionsrådet i Region Hovedstaden Jacob Rosenberg (Kons.) og Carsten Scheibye (V), der tilsammen udgør formandsskabet i Forskningsudvalget.

I slutningen af marts måned i år kunne en artikel i Sundhedspolitisk Tidsskrift fortælle om de alt for lange ventetider i de videnskabsetiske komitéer og den negative indflydelse, det kan have på forskningsmiljøerne i Region Hovedstaden og dermed i sidste ende forskningens muligheder for at styrke vores sundhedsvæsen. 

  • Oprettet den .

4 tidligere overlæger: Vi blev hængt ud offentligt, men ledelsen vaskede bare hænder

  • Den øverste ledelse i Region Midtjylland prioriterer egen vasken hænder højere end beskyttelse af medarbejdernes sikkerhed, når der opstår spørgsmål om fejl, mener fire tidligere overlæger fra regionen. De har alle været fremme i offentligheden for at have begået fejl.

Der har de seneste år været flere tilfælde, hvor medarbejdere i region Midtjylland er blevet udstillet i offentligheden for at have begået fejl.

  • Oprettet den .

Midtjylland - fra duks til nummer sjok i dårlig ledelse

  • Region Midtjylland har overtaget Region Hovedstadens rolle som stedet med dårlig håndtering af mange møgsager. Det er tid til et vagtskifte i Region Midtjylland, mener Venstre-politikerne Ulrich Fredberg og Anders G. Christensen.

Ifølge eksperter på sundhedsområdet har Region Midtjylland overtaget Region Hovedstadens bundplacering som stedet med de mange møgsager. Det siger de i Altinget Sundheds valgpodcast.

  • Oprettet den .

Regionsledelse kaster ansvaret fra sig

  • Det var øverste embedsmand, der blev kastet under bussen og måtte føre ordet i fredags, da det blev meldt ud, at det vil tage lang tid, før ventelisterne efter covid-19 og sygeplejerskekonflikt er normaliseret. Regionsrådsformand Anders Kühnau burde have taget ansvaret selv, mener Anders G. Christensen, der er spidskandidat for Venstre ved regionsrådsvalget i Region Midtjylland.

Når Region Midtjylland kommunikerer via sociale medier, er det et ledelsesmæssigt ansvar at sikre, at budskaberne forstås.

  • Oprettet den .

Hvorfor er der ikke grebet ind over for ulovlige honorarer?

  • Det er en parodi og politisk skandaløst, når Region Hovedstaden har et såkaldt “samarbejdsudvalg” med speciallæger, som på ingen måde griber ind mod den tilsyneladende svindel, som finder sted, skriver Finn Rudaizky (DF).

Når regionsrådet i Region Hovedstaden mødes til sit næste møde den 17. august, tror jeg, måske naivt, at en del politikere får røde ører.

  • Oprettet den .

Hver tredje plads som psykiater står ledig i Region Midtjylland

  • Der er kommet væsentligt flere ansatte i psykiatrien i Region Midtjylland de seneste tre år. Men vi er langt fra i hus. Og den helt store udfordring er manglen på speciallæger i psykiatri. Ud af 137,4 speciallægestillinger er de 44,5 ledige, skriver Birgit Marie Christensen og Peter Møller Andersen, der er medlemmer af regionsrådet i Region Midtjylland for Socialdemokratiet.

I valgkampen op til regionsrådsvalget 2017 i Region Midtjylland blev psykiatri det tema, der kom til at fylde mest til valgmøder og i medierne.

  • Oprettet den .

Samme regler gælder for patientsikkerhed i Randers og Silkeborg

  • Patienter i Silkeborg skal med et års tilbagevirkende kraft som eneste sted i Region Midtjylland genindkaldes til den lidt bedre og mere omfattende højdosis CT-skanning med indgift af kontrast. Men hvorfor kun der? spørger Jørgen Winther, regionsrådsmedlem, Ulrich Fredberg, fyret ledende overlæge, Silkeborg og Mahican Gielen, fyret ledende overlæge, Randers

Anders Kuhnau, regionsformand, har rettet et særdeles voldsomt og usædvanligt personangreb på Jørgen Winther via regionens hjemmeside. 

  • Oprettet den .

Lukning af nordjyske lægevagter var uberettigede

  • Lukningen af lægevagter i Nordjylland var uberettigede og skete på grundlag af misvisende tal, skriver regionsrådsmedlem i Region Nordjylland, Erik Høgh-Sørensen.

Store borgermøder har afsløret, hvordan lukningerne af lægevagter i Skagen, Brønderslev, Brovst og Farsø var både uberettigede og utryghedsskabende.

  • Oprettet den .