Jo, vi kan fjerne ventelister og få genskabt arbejdsglæden i sundhedsvæsenet

Et af den nyligt overståede valgkamps hedeste emner var sygehusenes problemer: Psykiaterne laver private sygehuse (reference 1), hundredvis af læger udvandrer til privathospitalerne (2) eller går tidligt på pension, og sygeplejerskerne tager også til privatsygehusene, til Norge eller ud i industrien etc. 

Alvorlige konsekvenser af styrelses urealistiske anbefalinger

Lungekræft en er af de hyppigste og alvorligste kræftsygdomme, der rammer knap 5.000 patienter årligt i Danmark, hvoraf ca. 3.700 dør. Tidlig diagnostik er helt afgørende for prognosen.  

Kühnaus solo-planer

Ulykkelige amputationer, som rettidig omhu kunne have forhindret, er for vigtig en sag til at fortsætte det politiske sololøb, som regionsrådsformand Anders Kühnau praktiserer.

Regionsledelse kaster ansvaret fra sig

Når Region Midtjylland kommunikerer via sociale medier, er det et ledelsesmæssigt ansvar at sikre, at budskaberne forstås.

Kortere ventetider for forskerne. Nu.

I slutningen af marts måned i år kunne en artikel i Sundhedspolitisk Tidsskrift fortælle om de alt for lange ventetider i de videnskabsetiske komitéer og den negative indflydelse, det kan have på forskningsmiljøerne i Region Hovedstaden og dermed i sidste ende forskningens muligheder for at styrke vores sundhedsvæsen. 

Midtjylland - fra duks til nummer sjok i dårlig ledelse

Ifølge eksperter på sundhedsområdet har Region Midtjylland overtaget Region Hovedstadens bundplacering som stedet med de mange møgsager. Det siger de i Altinget Sundheds valgpodcast.

Corona er generalprøve på omstilling til det nære sundhedsvæsen

Corona-månederne har været en kæmpe omvæltning for sundhedsvæsenet. Med regionerne som en væsentlig brik, fordi vi på sygehusene har haft ansvaret for de borgere, som blev allermest syge af den nye virus, samt ansvar for at teste alle med symptomer på corona. 

  • 1
  • 2